هموژنایزر یا همان هموژن دستگاهی است برای جلوگیری از فرآیند چربی گیری شیر، و باعـث جداشدن خامه ازشیر می شود.
این دستگاه با استفاده از منافذ ریزی که دارد حالت چسبندگی چربی شیر را از بین برده و خامه ی شیر را به صورت یکنواخت در داخل مایع پخش می نمیاد.
مشخصات دستگاه:
- جلوگیری از جداشدن خامه یا همان چربی از شیر
- پخش چربی در مایع قبل از ورود مایع به داخل دستگاه پاستوریزه
- انجام مراحل مکانیکی بر روی شیر برای جلوگیری از جمع آوری خامه در قسمت فوقانی شیر
- تولید خامه ای یکنواخت و پخش آن به صورت یکنواخت در داخل شیر
- و هر جا یا مکانی که نیاز به یکسان سازی ذرات معلق در مایع داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد.
- جلوگیری از جمع آوری چربی شیر در قسمت فوقانی
- جلوگیری از چسبیدن سلول های چربی در داخل شیر به یکدیگر
- ایجاد طعم خامه ای و لذت بخش در شیر
موارد استفاده از هموژنایزر:
- در خطوط تولید محصولات لبنی یا کارگاه های تولید محصولات لبنیاتی
- در بستنی سازی ها برای تولید بستنی پرچرب و خامه ای
- خطوط تولید روغن برای یکسان سازی و تولید روغن مایع
- تولید سس
قطعات دستگاه هموژنایزر:
- بدنه دستگاه تولید شده از استنلس استیل هد
- استفاده از گیج های کنترل میزان فشار
- استفاده از الکتروموتور به عنوان منبع تامین انرژی مکانیکی
- دارای گیربکس و دمپرهای مخصوص هموژنایزر
- قابل تولید از ظرفیت 500 تا 5000 لیتر